Jó idők járnak mostanában az alföldi termelők felé, hiszen az elmúlt 2-3 évben sikerült – úgy tűnik – végre tartósan kiemelkedni az olcsó borokat gyártó borvidék süllyesztőjéből.
A Kunsági, a Csongrádi és a Hajósi borvidék egyaránt sík többnyire homokkal, itt-ott lösszel borított területen fekszik. Az alföldi szőlőskerteket valamikor csak kerti szőlőkként jelölték, ma ez a régió Magyarország legnagyobb szőlőtermő területe. A régióban gyakorlatilag az összes magyarországi fajta megtalálható.
Forrás: Dr. Mészáros Gabriella - Kalandozások a hazai borvidékek körül
Az Irsai Olivérből készült borokat fiatalon célszerű elfogyasztani, mert gyorsan öregszenek. Üde, tartható illatossága miatt könnyű nyári bornak kiváló. Tömény muskotályos aromák érezhetőek mind illatában, mind ízében, sava visszafogott.
A weboldal cookie-kat használ, ezek segítségével biztosítjuk, mérjük és elemezzük az oldal használatát (szükséges cookie-k), valamint az Ön számára releváns reklámokat és információkat megjelenítjük (remarketing cookie-k). További információ az adatvédelmi tájékoztatóban. Részletes cookie beállítások